Újszülött fotózás

Újszülött fotózásról


fontos tudnivalók a fotózásról...

Az újszülött fotózásról

Az újszülött fotózás egy csoda dolog, évek óta csinálom de már nem tudnám elképzelni az életemet enélkül. Minden manócska más és más és talán ez benne a legszebb.

Amit nagyon fontos szem előtt tartani

A pici a fotózás napján csak pár napos legyen, max. 10 napos. Ez azért fontos mert ilyenkor még könnyedén helyezhetőek a különböző kis magzati pozíciókba, anélkül, hogy zavarnánk őket. A 7 naposak szinte észre sem veszik, hogy fotózás zajlik körülöttük.

Minden manónál egyedileg pár perc után érzem, hogy milyen pózokban tudjuk elhelyezni, ami neki a legmegfelelőbb és ehhez igazítom a kellékeimet is.

Ez egy nagyon meghitt kis türelemjáték, ahol minden a piciről szól. Szoptatunk, ringatunk és mindig kivárjuk a kellő pillanatokat…

A kellékeimet is csak úgy választom és csináltatom, hogy az ő bőrüknek a legmegfelelőbb legyen.

a pici az első…

Mivel nálam a pici van első helyen, abban az esetben, ha betegséget vagy bármit tapasztalok magamon le kell, hogy mondjam a fotózást!

Helyszín

Helyszín

Ez nagy kérdés szokott lenni! Ezért megpróbálok segíteni.

Én előrre ezt sosem szoktam a kismamáimmal eldönteni. Hiszen amikor megszületik a babátok pár nap múlva felhívlak és eldönthetitek még.

Az a lényeg, hogy az anyuka jól érezze magát. Van aki természetes úton szül, van aki császárral és nehezebben mozdul ki utána. Olyankor általában én indulok.:-)

Otthon fotózás

Ebben az esetben szükségem lesz egy olyan kis szobára, sarokra, ahol a fotózást meg tudom csinálni az otthonotokban. Kérni szoktam, hogy erre az alkalomra fűtsetek be jobban, mert bár viszek hősugárzót de a pici a meztelen testével szereti a meleget.

Én minden esetben viszek magammal állandó fényű lámpát, de fényre akkor is szükségünk van.

A kocsim ilyenkor tele van pakolva rendesen😊 kellékek, babzsák, kiegészítők stb…

Ha esetleg küldesz nekem pár sort, hogy milyen színeket szeretsz vagy látsz valami képek az oldalamon és szeretnél hasonló összeállítást, ez is megoldható egyeztetés alapján.

Stúdió fotózás

Itt sokkal több kellék áll rendelkezésünkre, illetve bármilyen idő is van a fények miatt nem kell aggódnunk.

De ha nálam voltál kismama akkor talán a közös képek miatt mondanám, hogy előnyösebb a stúdió fotózás. Hiszen tudunk ilyen szép kis előtte/utána képeket készíteni.

Bár abban az esetben, ha nem, akkor is készítünk családi képeket, amit ebben a környezetben ideálisabb megalkotni.

Nem kell izgulni, a picivel annyi történik, mint amikor a korházból hazaviszitek. Be a kocsiba, én pedig jó meleggel és a manócskának a legideálisabb környezettel várlak titeket.

Igény esetén, vannak kismamák, akik a közös képek miatt kérnek egy kis sminket is.

A fotózás időtartama

Itt minden a manótól függ, nehéz időt mondani de olyan 3 és 5 óra között szokott lenni. Minél kisebb a pici annál jobban tudunk vele haladni.

Időpontegyeztetés

Mivel a legtöbb esetben nem tudhatjuk, hogy mikor érkezik a kisbabád, ezért időpontot sem tudunk egyeztetni. Vannak persze esetek ahol igen, ott szerencsések vagyunk.

Én azt szoktam kérni, hogy mivel mindenkit egy hetes korban fotózok, amikor megszületik, akkor nekem is küldjetek egy smst. Abból én már tudni fogom, hogy hogyan alakítsam a következő hetemet.

“Olyan aprók a kezek, amelyek örökre elrabolják a szívünket…” 

Andi